~ Tämä hevonen on virtuaalihevonen ~

Huvitutin Kavaljeeri

YLA3, PKK-V, SLA-II, KV-II, SV-I

kuvat © Mirkku
Avaa kuva suuremmaksi klikkaamalla

kutsumanimi
Kasmir
rotu
suomenhevonen
sukupuoli
ori
väri & säkä
vrt, 154cm
syntymäaika
17.04.2017 (11v)
rekisterinumero
painotus
koulu & valjakko
koulutustaso
HeA, Vaativa
omistaja
Mirkku VRL-13753
kasvattaja

Tavoitteena KRJ- ja VVJ-laatuarvostelut.
Suomenhevosvarsojen arviointi 7,2 + 10 + 7 + 5,2 + 8,2 + 10 + 18 = 65,6 p. SV-I
Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 6 + 2 + 4 + 4 + 1 + 3 + 5 + 4,5 = 29,5 p. KV-II
Suomenhevosten laatuarvostelu 9 + 18 + 22 + 20 + 16 = 85 p. SLA-II
PKK-Valio arvonimi myönnetty 09/2017
Yleislaatuarvostelu 23,5 (17+6,5) + 22,375 (18,375+4) + 17 + 9 + 5 = 76,875 ≈ 77p. YLA3

Tämä ori on muuttamassa ihmisten negatiiviset käsitykset oreista. Poika on kerrassaan kiltti kuin mikä ja sen voi antaa kenelle tahansa käsiteltäväksi ilman ongelmia, jopa lapselle aikuisen valvovan silmän alla. Kasmiria luullaan yleisesti vieraiden ihmisten toimesta ruunaksi, mutta ei, ori se on ja sellaisena tulee myös pysymään.

Hevoslaumassa poika on yleensä lauman arvoasteikossa häntäpäässä, koska se kokee olonsa turvalliseksi muiden päättäessä asioista. Tämä heijastuu myös orin käyttäytymiseen ihmisseurassa, jolloin se haluaa ihmisen toimivan johtajana. Mikäli ihmisestä ei kuitenkaan ole antamaan hevoselle selkeitä ohjeita ja turvallisuuden tunnetta, alkaa Kasmir hermostumaan. Karsinassa hermostuminen näkyy yleensä pyörimisenä ja malttamattomuutena, kun taas taluttaessa ylimääräisenä sivuttaissuuntaisena liikehdintänä.

Hoitaminen onnistuu karsinassa niin sidottuna kuin irtonakin. Osaa seisoa nätisti paikallaan ja nostaa kaviotkin pyydettäessä. Käytävällä yleensä pidetään kiinni ihan vain tallin tammojen aiheuttaman häiriön takia, mutta tyhjässä tallissa seisoo kyllä paikallaan ilman sitomista. Valjastaessa Kasmirille saa laittaa valjaat miten päin sattuu ja se ei asiasta hermostu. Tämä tekee orista hyvän kaverin myös valjakkoharrastustaan vasta aloitteleville.

Tutussa ympäristössä pojalla ajaminen onnistuu keneltä tahansa, mutta vieraassa paikassa kaipaa kaverikseen tutun ihmisen, johon se voi luottaa. Ori ei omaa taipumusta säikähdellä, mikäli ohjaksissa olija ei ole epävarma. Pelokkaan ihmisen ajaessa on vähintäänkin yhtä pelokas kuin ohjia nyrkissään pitävä.

Valjakkoajossa kilpaillaan pääsääntöisesti Kasmirista riippumattomista syistä yksilöluokissa. Tämä johtuu siitä, että en omista pojalle sopivaa kilpakaveria. Olen kuitenkin lainaillut tuttavien oreja ja ruunia treeneihin, joissa kaikki on mennyt ihan mallikkaasti. Kauniiden liikkeidensä ansiosta Kasmir on oikea herkku koulukokeessa. Tarkkuuskokeessa taipuu tosi hyvin keilojen lomitse, eikä onnistu kaatamaan vahingossakaan mitään. Kestävyyskoe menee puolestaan hieman heikommin, kun pojalta meinaa loppua puhti kesken suorituksen.

Ratsastaessa hevonen on hieman laiskemman puoleinen, mutta liikkuu eteenpäin ratsastajan osatessa sitä pyytää. Käyti on nelitahtinen ja matkaavoittava. Ravissa omaa isot ja näyttävät liikkeet, joten ei mikään miellyttävin istuttava ratsastajalle. Laukka on kolmitahtinen ja niin ihanan pehmeä, että sitä voisi mennä koko päivän. Sileällä ori liikkuu kauniisti muodossa ja on miellyttävä ratsastettava. Esteitä puolestaan Kasmirilla ei hirveästi mennä, mitä nyt välillä pientä ristikkoa vaihtelun vuoksi.

Sukutaulu

Fiktion Kaarle
KTK-II, KRJ-III
Fiktion Kuunari
KTK-III, Ch, VVJ-I, YLA2, SLA-II
Pikku-Vinssi KTK-II, VIR MVA Ch
Maktaleena KTK-II, Ch, VVJ-II
Fiktion Mariini
KTK-III, SV-I, KRJ-I
Virnes
Opaali
Fiktion Katli
VSN CH, KTK-III, SV-II
Riiviöiden Turkanen
VVJ-III
Tuulensieppaaja
Kulta-Kerttuli
Fiktion Kirna
KTK-III, VVJ-I, YLA2
Mustalesken Sielunvartija
Apilarinteen Kerttu VVJ-I

Siirry täyteen sukutauluun täältä

Jälkeläiset
03.09.2017 t. Virmalan Louhi (e. Sadan Merikeiju) ei saavutuksia
09.09.2017 t. Liljan Nonparelli (e. Liljan Pellava) SV-I
28.09.2018 t. Vaahterapolun Trinsessa (e. Heljän Tossu) ei saavutuksia

Kilpailukalenteri

Kalenteriin on merkitty ainoastaan sijoitukset. Klikkaa kategoriaa nähdäksesi sijoitukset!

Porrastettujen kilpailujen statiikat:
KRJ (taso )

Näyttely ~ PKK
Valjakkoajo ~ VVJ (sijoituksia 62 kpl)
Kouluratsastus ~ KRJ (sijoituksia 40 kpl)