01.05.2017 ~ Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Alexis Moonleaf

Hakumatka

Pitkä matka takana, saavuimme aamupäivästä takaisin kotiin hevosenhakureissultamme Amerikan mailta. Chevy matkusti hyvin, se söi ja joi matkan aikana hyvin, ilman ongelmia. Jaloittelua ei tehty kovin paljon, muutama tunti ennen laivamatkaa pääsimme jaloittelemaan läheisellä tallilla, joka oli matkan varrella ja jossa meidät otettiin avosylin hevosten kanssa vastaan. Niillä olisi pitkä matka edessä, koska laivamatkaa kesti vajaan päivän. Yö oli rauhallinen, hevoset olivat rauhassa koko yön. Ainoastaan satamaan saapumisen hälinä hieman häiritsi ja sai hevosia hiukan levottomiksi, mutta kunhan pääsimme pois satama-alueelta rauhalliselle tielle, hevosetkin asettuivat.

Tallilla hevoset otettiin ulos trailerista ja niitä taluteltiin puolisen tuntia, jotta saisivat vähän matkustus kankeutta pois. Tällä välin niille oli laitettu karsinat valmiiksi ja hevoset pääsivätkin heti syömään aimo annoksen heinää. Hevoset saisivat pari päivää asettua talliin ennen kuin niiden kanssa alettaan ratsastamaan. Heti seuraavana päivänä hevoset kuitenkin pääsevät ulkoilemaan tarhoihin.

02.05.2017 ~ Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut eläinlääkäri Ninni (Blinded klinikka)

Eläinlääkärinlausunto

Ensimmäisenä tarkasteluun saapui Chevy. Sain orista heti hyvän vaikutelman. Se jaksoi seistä koko tarkastuksen ajan paikoillaan ja olin ihan ihmeissäni näinkin hyvästä käytöksestä, vaikka hevonen on nuori. Ei kertaakaan luimistellut tai katsonut minuun pahalla silmällä vaikka venyttelin ja painelin joka paikasta. Lihakset, jalat, selkä sekä silmät ovat erinomaisessa kunnossa. Varmasti erittäin mieluinen hevonen jollekkin! Hevosta pyöritettiin vielä liinassa jossa ilmoille lensi muutama hassu pukki mutta liikkeet olivat hienot eikä ontumisen merkkejä havaittavissa! Kaikki askellajit normaalit. Röntgenissä ei ilmennyt minkäänlaista normaalista poikkevaa, luut hyvän näköiset.