Oriasema Ketjukolari

Virtuaaliorit

Derian Greyfell "Elmo"

KTK-II Q

Kuva © kasvattaja
Avaa kuva suuremmaksi klikkaamalla.

Rotu & sukupuoli Norjanvuonohevonen, ori Väri & säkä hallakko, 143cm
Syntymäaika 04.08.2014 (8v) Rekisterinumero VH15-053-0027
Painotus koulu, este & valjakko Koulutustaso HeA 90cm Vaativa
Omistaja Mirkku (VRL-13753) Kasvattaja Derian

Tavoitteena KRJ-, ERJ- ja VVJ-laatuarvostelu.
Ratsuhevosten laatuarvostelu (64,444 %) 5 / 6 / 5 / 3.5 / 7 / 10 / 8 / 10 / 3.5 Quality
Hevoskantakirja 18 + 18 + 18 + 18 = 72p KTK-II

Derian Greyfell, tutuille Elmo on herttainen ilmestys tuuheine otsatukkineen sekä lämpiminä tuikkivine silmineen. Suloinen ulkokuori ei aina petä ja vuonohevosorin tapauksessa koko hevonen on yhtä kultaa. Ori on lisäksi vielä varsinainen monitoimiponi; siltä sujuvat esteet ja koulukuviot kuin myös ajohommat.

Hoidettaessa Elmo on utelias ja seurallinen. Se viihtyy hoidettavana pidempiäkin aikoja, eikä sen kanssa tarvitse pelätä näykkäisyjä, puremia tai potkuja. Ori on ehdottoman lapsiystävällinen ja se suorastaan rakastaa lasten kanssa olemista. Elmon mielestä on myös kivaa osallistua kaikkeen hoitotoimintaan ja usein se tökkii hoitajansa taskuja, auttaa laittamaan suojia tai tutkiskelee harjapakkia. Elmo ei ole orimainen, joten sitä voisi hoitaa huoletta vapaana karsinassa ja sen uskaltaa jättää myös keskenään lasten kanssa.

Ratsuna Elmo on jokapaikanhöylä. Se tekee mukisematta kouluratsunhommat, osaten mukavasti niin väistöt kuin avo- ja sulkutaivutuksetkin. Ori yrittää parhaansa aina parhaansa miellyttääkseen ratsastajaa ja toimii hyvin myös pienemmillä ratsastajilla tai tätikuljettimena.
Esteillä Elmo on reipas sekä ketterä. Se toteuttaa mukisematta ratsastajansa pyynnöt, yrittäen aina miellyttää. Elmolla on hyvä hyppytyyli ja se hyppää rohkeasti, eikä kyttäile tai pelkää. Ori valitsee hyppypaikkansa hyvin sekä kieltää harvoin. Elmo onkin loistava opetusmestari lapsille sekä aloittelijoille esteratsastuksen aloitukseen.
Kaiken sen lisäksi, että Elmo on loistava ja luotettava ratsu, vetää se myös valjakkokärryjä innolla. Ori on kärryjen edessä rohkea sekä ketterä ja toimii moitteettomasti myös kokemattomammalla kuskilla. Elmo on tarkka ja toteuttaa aina parhaansa mukaan ohjeet - olivat ne sitten selkeitä tai eivät.

Kokonaisuudessaan Elmo on kultaistakin kultaisempi. Sen kanssa on miellyttävää työskennellä ja ori yrittää aina parhaansa. Suloisen ulkokuoren lisäksi tuntuu ori olevan muutoinkin painonsa arvoinen kullassa. Elmon kaltaisia hyvänmielen hevosia tulee vastaan liian harvoin.
© Bella

Suku

Magne KTK-III KRJ-II YLA2
nvh hkko 141cm
VH12-053-0161
Yukon evm.
Prima evm.
Gjesther evm.
Clara evm.
Lasse evm.
Miley evm.
Glimrende Greta KRJ-II ERJ-II VVJ-I
nvh rnhkko 145cm
VH14-053-0029
Glimrende Danhy evm.
Glimrende Burnaby evm.
Glimrende Guthr evm.
Glimrende Brisingamen evm.
Glimrende Gaute evm.
Glimrende Oddveig evm.

Elmo astuu 1-polvisia tammoja ennalta määrittelemättömän määrän. Mikäli olet kiinnostunut astutuksesta olethan yhteydessä Mirkkuun.

Jälkeläiset
t. Gullveig Lys Kurjen Grimeria ei saavutuksia

Kilpailut

Tällä hevosella kilpaillaan porrastetuissa kilpailuissa.

Hyppykapasiteetti & rohkeusNopeus & kestävyysKuuliaisuus & luonneTahti & Irtonaisuus
Tarkkuus & ketteryysKRJERJVVJ
(taso /) (taso /) (taso /)
Näyttelyt
07.04.2020 NJ Ponitila Adina tuom. Jannica irtoSERT
10.04.2020 NJ Ponitalli Adina tuom. Jannica irtoSERT

Päiväkirja

04.04.2019 Historiateksti, kirjoittanut omistaja

Elmo saapui meille 8 vuotiaana kasvattajan kautta. Pojan kanssa oli kilpailtu ahkerasti kouluratsastuksen ja valjakkoajon saralla edellisessä kodissa, mutta elämässä tuli mutkia matkaan ja ponista luopumisen tullessa ajankohtaiseksi entinen omistaja oli yhteydessä kasvattajaan uuden kodin löytämiseksi. Elmo sattui kohdallemme juuri sopivaan aikaan, koska meiltä oli vastikään jouduttu lopettamaan valjakkohevonen ja ajoon soveltuvasta kaviokkaasta oli huutava pula.