Oriasema Ketjukolari

Virtuaaliorit

Miljöö

Kaunis punaiseksi maalattu puutalli valmistui loppuvuodesta 2018 osoitteeseen Saariputaantie 54, Kolari. Rakennus sisältää 30 karsinaa, tilavan varustehuoneen, rehuhuoneen ja kaksi pesupaikkaa. Samalla tallin omistajattaren pitkäaikainen unelma kaikkien oriensa saamiseksi saman katon alle toteutui.

Tallin lisäksi pihapiiristä löytyy kilpailukäyttöön soveltuvat kenttä ja maneesi, joissa järjestetäänkin jonkin verran näyttelyitä ja kilpailuja eri lajeista. Tilat soveltuvat kisaamisen ohella vallan mainiosti tallin omien hevosten kanssa harjoittelemiseen ja valmentautumiseen. Tontin länsipuolella virtaa Muonijoen sivuhaara eli Saariputaan haara, jonka rantaan on tehty hevosille uittopaikka. Tallin lähistöltä löytyy myös laadukkaat metsäreitit maastoratsastusta varten ja osalle reiteistä on pystytetty maastoesteitä.

Päiväohjelma

7:00 Hevosten aamuruokinta
8:00 Hevoset ulkoilemaan tarhoihin
13:00 Päiväheinät tarhoihin
14:00 - 18:30 Hevosten liikutusta
20:00 Tarhassa vielä olevat hevoset sisälle
20:30 Hevosten iltaruokinta

Henkilöt

Mirkku

Tallin omistaja parissa kymmenissä oleva punapäinen kilparatsastaja, joka meni hurahtamaan lopullisesti oreihin. Luonteeltaan hyvin tuuliviirimäinen ja määrätietoinen. Tästä syystä hyppää jokaiseen uuteen asiaan hyvin innokkaasti ja kokee usein kovia pettymyksiä, kun maailman paras idea ei sittenkään ollut se mitä oikeasti haluaa tehdä.

Pena

Jo eläkkeelle jäänyt entinen raviohjasta, joka oman mielensä virkistykseksi käy ajamassa ja valmentamassa tallin valjakkoajoon koulutettuja hevosia. Luonteeltaan mies on hyvin rauhallinen ja lempeä, mutta ei kuitenkaan lepsu. Pena osaa myös laittaa hevosten irtokengät näppärästi takaisin paikoilleen, kun tallin vakio kengittäjä ei kerkeä apuun.

Tiina & Vilma

12 vuotiaat kaksostytöt, joita tallin omistaja kutsuu leikkimielisesti nimillä Tiuhti ja Viuhti. Tytöt käyvät harjailemassa ja puuhastelemassa jos jonkin moista tallin kilteimpien orien kanssa. Tiinan lempihevonen on suomenhevosori Kasmir, kun taas Vilma on hullaantunut pieneen shetlanninponi Sipsiin.