Oriasema Ketjukolari

Virtuaaliorit

Turnipsisipsi "Sipsi"

KTK-II YLA3 Quality

Kuva © Cherie (CC BY-NC 2.0)
Avaa kuva suuremmaksi klikkaamalla.

Rotu & sukupuoli Shetlanninponi, ori Väri & säkä rnvkkokm, 100cm
Syntymäaika 01.05.2016 Rekisterinumero VH17-017-0149
Painotus valjakko Koulutustaso Noviisi
Omistaja Mirkku (VRL-13753) Kasvattaja evm.

Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu.
Ratsuhevosten laatuarvostelu (62,222 %) 9 / 3 / 5 / 5 / 6 / 9.5 / 8.5 / 3 / 7 Quality
Ponikantakirja 19 + 18 + 18 + 19 = 74p KTK-II
Yleislaatuarvostelu 19,5 (16+3,5) + 8 (7+1) + 17 + 15 + 4 = 63,5p YLA3

Turnipsisipsi eli tutummin Sipsi on ponimaisen vekkuli ori. Se menee aina sieltä, mistä aita on matalin ja parhain keino poniorin motivointiin on ruoka. Sipsiä voisikin luonnehtia lyhyesti ja ytimekkäästi perinteiseksi poniksi!

Hoidettaessa Sipsi keskittyy usein kaikkeen ylimääräiseen. Milloin se yrittää avata omat kiinnityksensä tai naapurin karsinan oven. Harjapakkien kaataminen on myös mukavaa viihdettä ja tilaisuuden niin salliessa ori myös livistää paikalta. Sipsi ei kaihda tilaisuuksien käyttämistä ja etenkin lasten kanssa tekee juuri niin kuin huvittaa. Hyvänä puolena voinee mainita sen, että Sipsi on hyvin perso ruoalle - karanneen ponin löytää useimmiten heinäkasalta. Harjattavanakin poniori voi viihtyä, jos edessä on iso kasa heinää. Muussa tapauksessa se helposti tylsistyy ja lähtee etsimään sitä itse.

Ajettaessa Sipsi on jokseenkin laiska. Lapsien kanssa sen toimintakyky tuntuu kadonneen täysin, sillä ori häikäilemättömästi käyttää pienemmän ihmisen pienempää kokoa hyväkseen. Milloin orin löytää syömästä heinäpuskasta, milloin se vain matelee. Osaa Sipsi halutessaan motivoituakin työntekoon, mutta sille ei saa jättää yhtään koloa, josta se voi luikahtaa "kuin koira veräjästä". Toisinaan huumorintaju on Sipsin kanssa enemmän kuin tarpeen. Toisinaan ruoalle palkitsemisesta voi olla suurtakin hyötyä, sillä orin mielestä ruoka tulee aina ensimmäisenä.

Kokonaisuudessaan Sipsi on laiska, oman elämänsä herra, joka tekee tilaisuuden tullen juuri niin kuin haluaa. Ruoalle persona ori on kuitenkin helposti kaveria, mikäli muistat tarjota sille herkkuja.
© Bella

Suku

Naurisjuhlat evm.
she mkm 105cm
Kesäromanssi evm.
she m
evm. she
evm. she
Keittäjä-Kaarina evm.
she rtkm
evm. she
evm. she
Perunalastu evm.
she rnvkk 96cm
Voipallo evm.
she vkk
evm. she
evm. she
Perunamaa evm.
she trn
evm. she
evm. she

Klikkaa nähdäksesi sukuselvityksen

Sipsi astuu evm-sukuisia tammoja ennalta määrittelemättömän määrän. Mikäli olet kiinnostunut astutuksesta olethan yhteydessä Mirkkuun.

Jälkeläiset
t. Linssisipsi Verm Stinging Nettle ei saavutuksia

Kilpailut

Tällä hevosella kilpaillaan porrastetuissa kilpailuissa.

Hyppykapasiteetti & rohkeusNopeus & kestävyysKuuliaisuus & luonne
Tahti & IrtonaisuusTarkkuus & ketteryysVVJ
(taso /)
Näyttelyt
29.03.2020 NJ Ponitila Adina tuom. Jannica irtoSERT

Päiväkirja

09.06.2020 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja

Ensimmäinen päivä uuden tarhausjärjestyksen kanssa saatiin päätökseen lähes mallikkaasti, ellei oteta huomioon sitä, että shetlanninponi Sipsi ja suomenhevosori Kake saivat mahtavan idean lähteä syömään vihreitä aidan toiselle puolelle. Tämä hulivili kaksikko oli tarhaillut ennen vierekkäisissä haoissa ja olivat aidan yli rapsutelleet toisiaan, joten tuntui ihan loogiselta laittaa ne tarhausjärjestystä muuttaessa samaan tarhaan. Noh tämän siitä saa, kun pistää kaksi vekkulisielua samojen aitojen sisään, niin kyllähän ne keskenään jotain hauskaa keksivätkin. Poni antoi itsensä kiinni, kun sille tarjottiin porkkanoita palkaksi yhteistyöstä. Kake puolestaan itselleen tyypilliseen tapaan haistatti tallityöntekijöille pitkät ja pukkilaukkaili pitkin pihatietä hikoontumiseen asti. Väsyttyään hevonen hakeutui juomaan, jolloin Tiina kerkesi kiertää riimunnarun orin kaulan ympärille. Jälkikäteen aitoja tarkistaessamme tulimme siihen lopputulokseen, että Sipsi oli oletettavasti työntynyt aidan alitse, kun taas kenttäratsumme oli päätynyt hyppäämään noin puolitoista metrisen aidan yli.